Всеки, който познава човек от зодия Лъв ще ви каже, че той е един от най-важните и ценни за него хора. Това изобщо не ни изненадва – те може и да изглеждат уравновесени и спокойни, но в тях бушуват пламенни емоции.

Лъвовете обичат да мечтаят. Те влагат много усилия и страст в мечтите си, затова и често ги постигат. Въпреки тази своя черта обаче, те са здраво стъпили на земята, комбинацията от тези им две черти ги прави толкова харизматични. За тях няма невъзможни неща.

Знаят как да живеят истински. Когато работят влагат всичко от себе си, а когато почиват – наистина го правят. Те няма да ви натоварят с проблемите си, защото предпочитат да се наслаждават на момента.

Родените под знака на Лъва вярват в силата на малките жестове. Те добре разбират, че именно малките неща в живота са от значение. Те ще слушат с вас любимата ви музика, ще ви придружат до любимото ви заведение, ще запомнят любимия ви десерт или автор и ще ви изненадат.

Раздават се всички. Те са изключително верни приятели и винаги можете да разчитате на тях. Научили са се да дават и да подкрепят и винаги ще бъдат до вас.

Ако се влюбят, те винаги ще са верни. Когато лъвовете избират половинката си, те избират внимателно и за цял живот. Отдават сърцето си безрезервно и се грижат за човека до себе си!