За пореден път се уверяваме, че кучето е най-добрия приятел на човека, то не само ни обича и подкрепя, а и буквално може да спаси живота ни.

Нашата героична история се развива в Русия през зимата на миналата година. Рано сутринта жителите на едно сибирско село забелязали, че едно куче лежи в снега близо до една от къщите. Късмет било, че успели да го видят, тъй като то било почти напълно покрито със сняг.

Животното не се движело и хората решили да проверят дали е живо. Но то било добре и когато хората се приближили осъзнали, че под кучето лежало дете на две или три години. Оказало се, че майката на детето решила преди два дни да го накаже за нещо и го извадила навън в студа без връхно облекло. В студената нощ никой не чул виковете на момчето. Никой, освен кучето, което живеело в двора. Кучето просто дошло и покрило момчето с топлата си козина като така спасило живота му. Въпреки усилията на животното, детето все пак имало температура и страдало от хипотермия. Веднага откарали детето в болница, където лекарите констатирали, че то е стабилно и нямало опасност за живота му. Днес момчето е живо само благодарение на кучето.

„Майката“ на детето била открита 4 дни по-късно като срещу нея са повдигнати обвинения. От една страна тя може да загуби родителските си права, а от друга да лежи 4 години в затвор заради стореното.

Ние просто се радваме, че и момчето и неговото куче са добре, като местните хора вярват, че между тях сега съществува свещена връзка!