Спокойно можем да наречем песента на Ани Павлова „Пътнико свиден, пътнико млад“ една от най-великите и запомнящи се български песни на всички времена.

Няма уважаващ себе си българин по света, който да не я чувал и да не може да пее редом с изпълнителката. Това е една песен, която сгрява милиони български сърца по света. Няма значение къде живееш, кога за последно си бил в България, в момента в който я чуеш ще започнеш да милееш за родината.

Нека тази песен звучи като специален поздрав за всички българи зад граница. Всички тези наши сънародници, които са тръгнали на път да дирят късмета си. Независимо дали са го открили или не, те винаги ще имат дом, в който да се върнат и тяхната държава ще ги посрещне с отворени обятия.

За всички, чиито близки са далеч от дома, не спирайте да вярвате, че те ще се завърнат някой ден отново у дома. Ще ви прегърнат и ще стоплят сърцата ви както никога досега.

Нека заедно да послушаме тази затрогваща песен и отправим молитва за здраве и благодат не само за нас, но и за всички българи далеч от дома. Нека бъдат живи и здрави и се завърнат благополучно у дома!