Уважението и почитта към родителите е върховна добродетел и всеки един от нас трябва да милее за хората, които са ни отгледали и дали живот. Не всеки обаче е на това мнение и в социалните мрежи се разпространява историята една майка, която е била отхвърлена от своя син.

Когато синът й бил по-малък и в училище, тя веднъж отишла да го види в класната му стая. Тъй като тя била само с едно око обаче, другите деца започнали да му се подиграват заради начина, по който изглеждала майка му. Момчето толкова се срамувало от майка си, че в очите й казало, че иска тя да умре. Продължил да й говори и да я нагрубява без да помисли за нейните чувства.

Минали години, той пораснал, успял в живота. Заминал и си купил къща, създал семейство. Майка му отишла да го посети, но внуците й се уплашили от външния й вид, когато я видели за пръв път. Синът й излязъл и отново я нагрубил и я изгонил. „Сигурно съм сбъркала къщата, простете“, казала тя и си тръгнала.

Скоро след това, мъжът получил покана за сбирка на випуска, отишъл на срещата и искал да посети и родния си дом. Местните хора обаче му казали, че майка му е починала и му предали писмо, което тя оставила за него.

В него, тя му се извинила, че изплашила децата му и му казала колко горда е от него и от успехите му. Казала му и как загубила окото си – като малък той претърпял инцидент и загубил своето око, а майка му без дори да се замисли му дала своето. Така той разбрал за нейната саможертва, такава каквато само една майка може да направи за детето си!