Много жени с напредването на възрастта започват да страдат от хормонални колебания и се появяват проблеми с ендокринната система.

Приготвили сме ви 3 напитки, които могат успешно да ви помогнат при проблеми с хормоните и ще ви накарат да се почувствате по-свежи и енергични.

  1. Вода с лимон

Необходима ви е чаша топла (не гореща) вода и сок от половин лимон. Разбъркайте и консумирайте сутрин на гладно или вечер преди лягане. Тази напитка регулира хормона на ситостта – лептин. Когато работата му е нарушена, това води до изпитването на глад и натрупването на излишни мазнини.

  1. Мляко и куркума

Трябват ви 200мл. горещо мляко и ½ ч.л. куркурма (за една порция) – разбъркайте и изпийте. Може да се консумира по всяко време, но най-добре или сутрин или преди лягане. Тази напитка хормоните и подсилва имунитета, подобрява храносмилането и може да се справи с някои вирусни заболявания.

  1. Чай от малинови листа

Този чай регулира женската репродуктивна система и помага при зачеване. Улеснява преминаването не само през менструален цикъл, но и менопауза. Чаят нормализира ендокринната система и лекува някои болести в гинекологичната и урологичната част.

Надяваме се да сме ви били полезни! Споделете с приятели