Често се чудим какво да сготвим. Звъним на близки и приятели за съвет и се чудим до последно какво да сложим на масата днес. Е ние сме ви приготвили една изключително бърза и лесна за приготвяне вечеря, която не само не изисква много усилия, за да бъде направена, а е и невероятно вкусна!

Необходими продукти:
2 яйца – големи
500 гр. картофи
1 глава лук
500 гр. кайма
40 мл. олио
40 мл. брашно (около една пълна кафена чаша)
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета или го настържете, след което го поставете в дълбока купа. Прибавете едно яйце и разбъркайте. След това добавете каймата и разбъркайте добре. Настържете всички картофи и добре ги изцедете, след което ги сложете в друга дълбока купа (или какъвто съд ви е удобен за ползване). Към настърганите картофи прибавете брашното, второто яйце, черния пипер и солта. Разбъркайте сместа добре.

Намажете равномерно с олио продълговата тава или форма за кекс, след което поставете лист оризова хартия предварително изрязан във формата на съда. Изсипете половината от сместа с картофите в тавичката, върху нея сложете цялата смес с каймата и след това отгоре отново изсипете останалата смес с картофи. Печете във фурната за около час (или колкото прецените, че е нужно на ястието да се изпече добре).
Към готово ястие може да добавите всякакъв сос по желание и да се насладите на вечерята!