Евгения Лабунска-Петерсон е родена през 1899г. в Рига, тя няколко пъти е променяла живота си из основи. Говорела е 12 езика и определя като своя родина 3 страни – Русия, където е родена, Индия, където казва, че се е преродила и Аржентина, където прекарва последните 17 години от живота си.

Известна е по цял свят като Индра Деви – една от първите жени практикуващи йога. Сред нейните ученици са Мерилин Монро, Рита Хейуърт, Грета Гарбо и др. Умира в Буенос Айрес през 2002г. – на 103 годишна възраст.

Години преди да почине тя разказва как живее. Вегетарианка е и яде по 1 или 2 пъти на ден. След като се събуди изпива чаша вода с лимон. Закусва с чаша соево мляко или кафе, малко стафиди или бадеми, грейпфрут или портокал, който изяжда не само с ципата, но и с кората.

Преди сън изпивала чаша вода. Понякога обядвала, а когато това се случвало хапвала една от следните храни – зеленчукова супа, порция кафяв ориз, зелена салата, един суров или сварен зеленчук, печен небелен картоф. Вместо захар ядяла мед, не консумирала какао или шоколад.

Отдава дълголетието си и младостта на духа и тялото си именно на този начин на хранене и никога не й се е налагало да използва кремове за бръчки или други козметични продукти.