Коя жена не би искала да има здрава, гъста и дълга коса? Много хора смятат, че гена е определящ в случая и няма как ние да променим това, колкото и да се опитваме.

Ние обаче определено не смятаме така. Не казваме, че тънката коса магически ще се превърне в буйна грива, но определено ще се сгъсти и заздрави особено ако косата ви е боядисана. Вижте 3 маски, които можете да приготвите сами в домашни условия, които могат да ви бъдат от огромна полза. Не забравяйте да правите процедурите редовно в продължение на поне месец.

Ябълков оцет. След измиване на косата, вместо да нанесете балсам, използвайте ябълков оцет. Желателно е да не го измивате, а просто да попиете излишната течност, след което изсушете косата добре.

Коняк. 1 чаша коняк се смесва с няколко яйца и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Прибавя се зехтин (не олио) и се разбърква отново. Нанесете сместа първо в корените и след това по цялата дължина на косата. Оставете да подейства за 1 час и измийте косата си.

Белтък. Разбийте два белтъка до получаване на пухкава хомогенна бяла маса. Нанесете по цялата коса като втриете добре в корените и увийте косата си в найлонова торбичка (или шапка за баня). Оставете да подейства за около 40 мин., след което измийте косата си.