След определена възраст много от процесите протичащи в тялото на жената се забавят – забавя се метаболизма, трансформират се хормоните. Като вземем предвид и заседналия начин на живот и лошото хранене, нищо чудно че много жени на възраст над години не се чувстват добре.

Вижте няколко упражнения, които можете да правите в къщи, които ще ви помогнат да свалите килограми и да се чувствате много по-добре.

  • Тичане на място – бягането на място ще затопли мускулите ви, ще отпусне ставите и ще насити тялото ви с кислород.
  • Стол до стената – застанете с гръб към стената и притиснете плътно раменете и задните части към нея. Поставете краката си на ширината на раменете и бавно плъзгайте тялото си надолу по стената все едно сядате. Спрете, когато бедрата ви са успоредни на пода. Задръжте тази поза поне 30 секунди.
  • Наклони с крака – застанете на четири крака, така че тялото да образува права линия от раменете до таза. Стиснете задните части и вдигнете крака си нагоре като задържите така 1-2 секунди, след което повторете. Направете по 15 повторения с всеки крак.
  • Планк – застанете изправено на лактите си, като тялото трябва да е успоредно на пода. Задръжте позата поне 30 секунди. С нея ще стегнете коремните мускули, ръцете, бедрата и гърдите.

Надяваме се да сме ви били полезни. Ето и видео: