Ето как се прави Тинктура от билката змийско мляко – Открийте мощните й лечебни свойства! Змийското мляко е билка, която се използва от дълги години за лечение на различни здравословни проблеми. Тя съдържа много активни съставки, които имат антибактериално, противовъзпалително и аналгетично действие. Тъй като змийското мляко е отровно, е много важно да се приготви тинктура от него с грижа и прецизност.

Ето как се прави тинктура от змийско мляко:

Съберете свежи змийски млечки в малко стъклено или керамично съдче.
Напълнете съда с изопропилов алкохол до покриване на млякото.
Затворете съда и оставете да престои на тъмно и прохладно място за около 4 седмици, като е необходимо да разклатите съда всеки ден.
След 4 седмици, прецедете течността и я съхранявайте в тъмна бутилка.

Тинктурата от змийско мляко се използва за лечение на различни здравословни проблеми, включително болки в стомаха, кожни проблеми, като екзема и псориазис, настинки, бронхит и други. Змийското мляко се използва за лечение на артрит, астма, ревматизъм, главоболие, грип и други здравословни проблеми.

Тинктурата от змийско мляко може да се приема вътрешно или да се нанася върху кожата. Преди употреба е необходимо да се консултирате с вашия лекар или натуропат, особено ако имате алергия към други растения от семейството на змийското мляко. Винаги следвайте инструкциите на етикета и не превишавайте препоръчителната доза.