За хората с кредит тази статия може да се окаже много полезна, но и също за тези които смятат да теглят заем, било то ипотечен кредит или просто бързи пари. Снимката на тази статия е забавна от една гледна точка, от друга цял живот или поне половин живот са плащали кредит, да се надяваме да е било поне за ипотека.

Ние обичаме забавните и полезните статии, решихме тази да е хем забавна и хем полезна. Взимате на кредит е нещо важно и отговорно, съветваме Ви да не взимате бързи кредити за почивки или нови телефони, това ще отнеме от Вашето бъдеще.

При ипотечен кредит нещата са малко по – различни. Все пак тук говорим за собствен дом, всеки иска да има дом в които да отгледа децата си. Тази крачка е много важна и трябва много добре да се обмисли, ще споделим с Вас, че колкото по – дълъг е кредита, толкова по – голяма лихва ще платите.

Примерно, ако изтеглите кредит за 50,000лв за 10 години ( 120 месеца ) при лихва ( 4%) ще платите 65,000лв ( слагаме и таксите ) – всеки месец ще плащате по 510лв
Ако обаче увеличите годините на 20 ( 240 месеца ) при същите условия ще платите 82,000лв
* Забележете, че взимате едни и същи пари в началото
Добър съвет е да се консултирате с финансов консултант или човек които има добри финансови познания! Целта на тази статия е единствено и само да Ви помогне!