Кои са първите три думи, които виждаш?
– открий три думи, първите три на които се спре погледът ти
– напиши ги в коментар
– виж какво хубаво ще ти се случи следващата седмица свързано с думите, които си открил

Вътрешен глас, предчувствие или интуиция? В действителност тези думи означават едно и също. Използваме ги, за да обясним за нашите малко по-нестандартни заключения и решения по повод на различни ситуации, в които можем да се окажем.

Особеното на този вид заключения и решения е, че те се появяват много бързо в нашето съзнание, сякаш изведнъж разбираме какво трябва да направим в дадена ситуация. Уж ни липсва информация и привидно не знаем какво да направим, но успяваме почти безпогрешно да стигнем до правилното решение към което сме се стремили.

Нашият мозък ни предоставя способности, които са развивани в продължение на хилядолетия и които ние дори не знаем че притежаваме или имаме потенциала да оползотворим и в този смисъл отразява човешката култура. Благодарение именно на тях бихме могли да си спестим доста неприятни и определено лесно преодолими грешки.

Развитото вътрешно познание на кого да подражаваме, кого да обичаме, на кого да се доверяваме и как да се отнасяме към даден човек или група от хора – всичко това са способностите на нашия мозък, които задвижват и развиват интуицията.