Рядко хората са пътувахме с комета защото били скъпи? Прочетете изповед на един мъж. В тази статия екипа на Veselqk.com ще Ви сподели информация за корабите „Комета“. Това са бързи кораби, който развиват 32 възела, или около 60 км в час. Имало е много различни маршрути, като част от тях са Варна до Бургас, Бургас до Несебър, Силистра за Русе и други.

Един мъж споделя следното: „На корабчето имаше кафе и безалкохолни напитки. Човек можеше да стои в удобния салон или да излезе на палубата и да гледа към брега. Кометите кръстосваха цялото българско Черноморие от Балчик до Мичурин“ Според различни хора в мрежите се споделя информация, че били скъпи, че рядко хората можели да си позволят да се качат на комета. Но и срещаме много хора, който споделят точно обратното. Вие имате ли реален спомен за цените през това време и колко често сте се качвали на комета?

През 1989г Български морски флот спря кометите като нерентабилни. Една от тях беше превърната в дискотека в Обзор, други бяха продадени в чужбина, а трети – дадени за скрап. Молим да споделите Вашият опит в коментари под в социалната мража под самата статия.