Прочетете истроята на Рейчъл, момичето което спаси над 60 хиляди души и я запомнете. Тя се казва Рейчъл Бекуит и в тази кратка статия ние от Veselqk.com ще Ви споделим нейната уникална история която просто силно ни въздейства. Тя била само на 9г когато събирала пари за чиста питейна вода за засегнатата от бедност Африка и дарявала косата си, за да направи перуки за деца с рак. Доброто в нея просто било толкова силно, че тя се опитвала да помага колкото може повече.

Тя живеела в гр.Сиатъл където Скот Харисън основател и настоящ главен изпълнителен директор на благотворителната организация с нестопанска цел: Вода. направил лекция и показал как хиляди хора нямат най – елементарното ( Чиста Вода ). На лекцията той показвал различни снимки как децата нямали питейна вода, и това силно трогнало малката Рейчъл.

Тя искала да направи дарение и заради това се отказала от подаръци и празнуване на 9 годишния си рожден ден като вместо това желаела да събере сумата от 300 долара. От самата организация това била нужда сума за да спаси 15 души. Въпреки всичко тя успяла да събере само 220 долара, но тока става понякога в живота.

Това което обаче се случва ще Ви шокира най – вероятно. Поне шокира нашия скромен екип на Veselqk.com. След 1 месец и няколко дни след Лекцията се случила трагедия: 13 коли се ударили на магистрала в Сиатъл – случило се верижна катастрофа. Много хора били хоспитализирани със сериозни наранявания, но единствената жертва на тази катастрофа била малката Рейчъл Бекуит. Тя напуснала земния си път на 9 годишна възраст. Междувременно роднини, семейни приятели или просто познати започнали да даряват малки суми пари на страницата на Рейчъл в уебсайта благотворителната организация.

Това което се случило било, че даренията ставали по – големи и след репортаж за случая на Рейчъл Бекуит и нейната цел, големите новинарски медии се намесили и чудото започнало да става. Хиляди хора научили за желанието на Рейчъл и започнали да даряват големи и малки суми, всеки колкото може и желае. След известно време над 30 хиляди души дарили различни суми, като общата сума минавала 1 милион и 200 хиляди долара.

Ето кадри от Усвояването на средствата и почит към малката Рейчъл: