Може да ви се струва странно на пръв поглед, но от много време насам е известно, че солта е чудесно почистващо средство и дезинфектант. Вижте как да я използвате.

  1. Защита от мравки

Ако някъде в дома си имате мравки – по прозорците, вратите или шкафовете, поръсете там сол. Освен с мравките, тя ще се справи и с нивото на влажност в къщата ви.

  1. Почистване на каналите

Малко сол разтворете в гореща вода. Със сместа измийте добре мивките в баните или кухнята. Тя ще разтвори мазнините, които ги запушват и ще премахне неприятната миризма.

  1. Подмладяване на кожата

Смесете сол със зехтин (или етерично масло от лавандула). Намажете обилно тялото си и изчакайте няколко минути. След това се измийте обилно с вода. Тази смес ще ексфолира кожата ви ще и предаде здрав вид.

  1. Избелване на зъбите и грижа за устата

Смесете равни пропорции сода бикарбонат и сол и добавете малко вода, за да получите паста. Използвайте я по всяко време и тя ще възвърне естествения блясък на зъбите ви.

  1. Измиване на прозорците в къщата или колата

Разтворете 2 с.л. сол в 3.5л. топла вода (не гореща). С този препарат бързо и лесно можете да измиете стъклата и да премахнете от тях всякакви петна.