Колкото и да обичаме кисели краставички, малко от нас биха изпили чаша от соления сок. Оказва се обаче, че той може да бъде много полезен за здравето и затова трябва да се замислим преди в действителност да го изхвърлим.

Повишава имунитета. Според проучване, витамините С и Е играят важна роля срещу инфекции, паразити и вируси. Сокът на киселите краставички е богат и на двата витамина, така че той подпомага имунната си система.

Облекчава мускулни спазми. Благодарение на високата концентрация на натрий и оцет в сока на киселите краставички, той помага изключително много при мускулни спазми и болки. За получаване на желания ефект е необходимо да изпиете само 1/3 чаша от сока.

Помага за отслабване. Основна съставка на сокът от кисели краставички е оцетът.Според проучване, оцетът играе важна роля при отслабването. Хора, които са консумирали малки количества оцет всеки ден в продължение на 12 седмици са загубили завидно количество мазнини и тегло.

Хидратира по-бързо и за по-дълго време. Редовното пиене на вода е много важно, тъй като организмът ни се нуждае от вода, за да функционира правилно. Сокът от кисели краставички е богат на натрий и калий, които помагат на тялото да възстанови нормалните си електролитни нива много по-бързо.

Регулира кръвната захар. Изследване показва, че приемането на малки количества оцет (или сок от кисели краставички) преди хранене, помага да се регулира нивото на кръвната захар в организма.