Една история която си заслужава да се прочете, да бъде разказвана и да бъде давана за пример, да един добър пример защото просто е невероятна. Става въпрос за това как 37-годишният Владимир Симеонов от София, намира до строителен обект в кв. Бояна нисисер и вътре пари, сериозна сума в евро. Тези пари той по – късно разбира, че са на възрастно семейство което ги събирало много години за да купят апартамент на внуците.

Ето какво самият той споделя: „Спрях на паркинг на строителен обект в кв. Бояна и слизайки от колата, забелязах на земята несесер. Първата ми мисъл беше, че някой от работниците си е загубил личните вещи. В момента, в който го отворих, за да проверя на кого да го върна, видях парите“.

Това обаче която прави е да вземе сумата и да не споделя с никой, не казал на своето семейство а сам на себе си, че ще намери собственика им и ще ги върне! Рядко в днешно време да повярваш, че има такива хора и то за такава сериозна сума, готови пари в кеш… Той се прирабл и сложил парите в сейф, не след дълго време решил да се върне на паркинга където ги намерил и там имало аварийно спряла кола. Ето сега пак ще го цитираме: “ Забелязах един автомобил на аварийки и двама човека извън него. Спрях да попитам дали мога да помогна, а възрастната жена ми отговори: „Не, ние си загубихме живота“, допълва Владимир Симеонов.

Той започва да си мисли, че това са хората, но решава все пак да бъде внимателен. Започва разговор с човека и това което разбира е следното. Появява се и възрастен мъж, който му разказва как идват от Стара Загора, за да купят жилище на внуците си, но са загубили парите.
Цитираме го отново: „Възможно е да не сте ги загубили, възможно е да съм ги намерил“. Тогава дядото му описва подробно несесера, на който са гравирани имената на четиримата му внуци, показва и тефтер, в който е описано как е събрана сумата. Напълно сигурен, че това са собствениците, Симеонов им връща парите. Те взимат не малка сума от него и му ги дават, но той твърдо отказва да ги вземе.
Неговите думи били: „Нито съм ги изработил, нито съм ги заслужил“.
Какъв човек само, каква история! Голям късмет са изкарали тези хора и техните внуци най – вече, защото апартамента е за тях.