Сода и рициново масло: Лечение на 10 заболявания, и добавка разкрасяване и отслабване. В тази статия екипа на Veselqk.com ще се опита да бъде максимално полезен. Рецептите са прости и, най-важното, научно доказани за своите ползи. Само две съставки са необходими – рициново масло и сода за хляб. И двете съставки са изключително полезни по отделно, но когато ги комбинирате, можете да получите цяла гама от лекувални и козметични приложения. Тези две съставки не само ще ви помогнат да се отървете от различни здравословни проблеми, но и ще подпомогнат вашата визия.

Ето 10 начина как може да използвате смес от рициново масло и сода:

1.За бързо заздравяване на рани и ожулвания: Нанесете равни части рициново масло и сода върху изгорени или наранени участъци от кожата и оставете да действа.

2. Борба с брадавици и папиломи: Тази смес се оказва ефективна при редовна употреба и дава видими резултати след няколко седмици.

3. За хронична диария: Направете компрес със сместа и приложете го в долната част на корема, за да намалите болезнените симптоми на диарията.

4.Разхлабване на стомаха: Ако искате да използвате рициновото масло вътрешно, то може да помогне за разхлабване на стегнатия стомах. Препоръчителната доза е две супени лъжици на гладно.

5. Светлите тъмни петна по кожата: Смесете сода за хляб с няколко капки рициново масло и нанесете върху тъмните петна по кожата. След няколко процедури ще забележите значително подобрение.

6.Подхранване на кожата: Рициновото масло е богато на витамин Е и мастни киселини, които подхранват и овлажняват кожата. Нанасяйте го редовно като нощен крем.

7.Укрепване на мигли и вежди: Намажете миглите и веждите с рициново масло, за да ги укрепите и удължите.

8.Против белези и стрии: Редовната употреба на смес от рициново масло и сода може да помогне за намаляване на белезите и стриите.

9. Укрепване на ноктите: Масажирайте ноктите с рициново масло, за да ги укрепите и предотвратите ноктите да се чупят.

10. Подобряване на състоянието на косата: Рициновото масло може да се използва и за подобряване на състоянието на косата. Масажирайте скалпа си с него и оставете да действа няколко часа преди да измийте косата си.

Тези 10 начина да използвате смес от рициново масло и сода са прости, ефективни и с доказани резултати. Опитайте ги и се насладете на ползите за вашето здраве и красота. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар – тази статия е информативна и това е добре да се знае!