Гъбичните инфекции са не само изключително неприятни, но и много опасни. Има безброй лекарства, които обещават да се справят трайно с проблема, но това всъщност не е това. Затова днес сме ви приготвили една рецепта, която можете да приготвите сами у дома. Сами ще се уверите в действието й. Вижте какво ви е необходимо.

Необходими продукти:

  • Сода
  • Ябълков оцет
  • Гореща вода

Начин на приложение:

В подходящ леген налейте оцета, за да потопите първо ноктите си в него, а след това и краката за около 20 мин. Избършете и подсушете добре краката си и напълнете легена с гореща вода. Накиснете краката си за около още 20 мин, след което добавете сода за хляб към водата като не изваждате краката си, а ги задръжте вътре за поне още 15 мин.

Можете да повтаряте тази процедура, колкото е необходимо, докато получите необходимия резултат. Преди всяка процедура краката ви трябва да са чисти и сухи. За да предотвратите появата на гъбички по ноктите, не забравяйте да не носите обувки, които са отворени от към пръстите на краката, режете ноктите си редовно и като допълнение можете да ги почиствате с четчица натопена в масло от чаено дърво. Надяваме се да сме ви били полезни!