Кестените са изключително полезни за здравето ни, но знаете ли как правилно да ги използвате? Днес ще ви разкажем малко за тях и за това как те могат да ви бъдат полезни.

  • Филтър за облъчвания

Ако поставите в джоба си 2-3 кестена, те ще защитят вашето тяло от 30-40% от вредните лъчи на мобилните антени и безжичните wi-fi устройства. Тези вредни облъчвания могат да доведат до мигрена, нервност, емоционален дисбаланс и избухливост.

Също така може да поставите няколко и пред монитора си в къщи. Те бързо ще се свият, защото поглъщат вредните лъчи излъчвани от вашия компютър.

  • Акумулатори на живот

Този невероятен есенен плод има способността да акумулира енергията от слънцето и да я отдава щедро на тези които се намират най-близо до него. Затова, когато излизате навън сложете 2-3 кестена в джоба си. Дори и само да ги държите в дланта си може да се окаже благоприятно за вас.

  • Силата да приспиват

В народната медицина е добре известно, че кестените са изключително полезни за здравето. Така нареченият конски кестен има благоприятно въздействие при ишиас, ревматоиден артрит и шипове.

Ако имате проблеми със стреса е достатъчно да сложите под възглавницата си 5-6 кестена (не повече от 10), за да усетите как стресът ви напуска.

Споделете за тези удивителни плодове с вашите близки и приятели!