Градинарски съвети с която помощ да предпазим или да подхраним с една единствена цел и тя е да имаме здрава и богата реколта. Надявам се съветите да ви бъдат от полза, споделете ги с приятели.

Домати :

Вземете един бидон и изсипете коприва до една трета от обема. Добавете 2 лопати дървесна пепел, кофа лопен, 3 литра суроватка и 2 килограма дрожди. След това оставете две седмици да престои. С тази смес поливате около корена на доматите. Доматите ще растат изключително бързо.

Краставици:

Този съвет е за семената на краставиците, още преди да бъдат засадени в земята. Потопете ги в медена вода и след това ги засадете, с това краставиците ще станат по – сладки. Потопени семената в домашно мляко, стават крехки и вкусни.

Лук:

Преди да засадите лука е желателно да бъде накиснат в продължение на 4 часа в солена вода. Разтвора на водата е 100 грама сол в 5 литра вода. Желая ви богата и здрава реколта.

Чесън:

Този съвет е за да стане чесънът едър. Почвата в която ще бъде засят да бъде обогатена с малко пясък и торф. Нека на 1 квадратен метър да има приблизително половин кофа пясък и две кофи торф