С радост пишем тази статия защото знаем колко много обичате свойте внуци и как повечето Баба се грижат за тях в нашата страна. Учени са направили иследнване от Evolution and Human Behavior в което са провели тестове на 500 жени на възраст около 70 години. Имало е различни показатели, но основният бил това, че Бабите които грижат за внуците си, живеят средно с 10 години повече.

Важное да се каже, че тези Баби и Дядовци не са носели пълна отговорност за внуците си. Тяхната намеса е била значителна, но не и постоянна. Това е важно да се знае, защото има огромна разлика както сами се досещате.

Това което казва Доктор Ронана Фактор е много интересно. Тя споделя, че в грижата за внуците си стреса се намалява значително и това е ключов момент които помага да се удължи продължителността на живота. Освен това, малките сладури карат Бабите и Дядовците на активност и различно забавление което носи щастие, което отново помага за продължителността на живота.

На кратко ще кажем, че грижата за нашите внуци ни носи много радост и доказано вече удължава нашият живот. Споделете тази хубава и интересна статия с Баби и Дядовци.