Днес ще ви покажа няколко трика, които ще ви гарантират богата реколта от моркови. Само следвайте тези прости съвети.

  • Засяване на морковите

Гъстите корени пречат на развитието на морковите, затова е желателно още при засяването им да ги разредите. За това ще са ви необходими – 3-литрова тенджера, 2-литрова пластмасова бутилка, 3с.л. брашно или нишесте, 2с.л. семена на моркови, фуния, с които да приготвите паста (препоръчително е да използвате нишесте, за да получите прозрачна паста).

  • Приготвяне

Напълнете тенджерата с вода и я поставете на котлона. Разтворете нишестето във вода на стайна температура. Когато кипне водата, добавете разреденото нишесте и варете на слаб огън като разбърквате постоянно до получаването на хомогенна смес. Сместа не трябва да е прекалено гъста, а да се разлива от лъжицата.

Охладената смес изсипете в бутилката – за 1л. от бутилката е достатъчна 1с.л. семена (2л. смес = 2с.л. семена), добавете семената и разклатете бутилката добре.

  • Засяване на семената

Оформете леглата за посяване на морковите (през 20см. разстояние) и ги полейте добре. Започнете да изсипвате сместа със семената, така че семената да попаднат на перфектни интервали.

Този вид посяване гарантира, че няма да имате нужда да разреждате корените, а реколтата ще бъде обилна и ще поникне по-рано и бързо, тъй като пастата няма да се абсорбира толкова бързо и дълго време ще отдава влага на морковите.

Надявам се да имате изобилна реколта от моркови!  Споделете тази статия с вашите приятели!