Усещате постоянна болка във врата и по целия гръбнак? Шийната остеохондроза е заболяване, което може да бъде доста трудно за лечение, не е невъзможно, но все пак е сложно.

Днес сме ви приготвили една рецепта, която ще ви бъде от огромна полза. Получената смес се използва за масаж, а вие буквално ще забравите за болката в шията и гърба за години наред. Направихме Видео за рецептата, може да го видите в края на статията.

Необходими продукти:

  • 20 супени лъжици масло (зехтин или олио също може да се използват)
  • 10 супени лъжици сол (за предпочитане да е морска)

Начин на приготвяне:

Смесете солта и маслото в стъклен съд и разбъркайте добре докато съставките се омесят. Оставете сместа да престои за 3-5 дни на тъмно и сухо място.

Начин на употреба:

Всяка сутрин можете да правите масаж с енергични движения в областта на шията, където ви боли. Първите няколко масажа нека бъдат с продължителност около 2-3 минути, като при следващите започнете да увеличавате времето с по 2-3 минути всеки път, докато масажът стане с обща продължителност 20 минути. Правете масажа в продължение на 10 дни, не повече.

Заради солта, след масаж задължително добре избършете кожата си със суха кърпа, сложете бебешка пудра върху третираното място и накрая увийте врата си в топла кърпа. Споделете с приятели