Заболяванията на храносмилателната система са изключително често срещани. Гастритът е едно от тези заболявания, което може да бъде както много неприятно, така и болезнено. Киселините, диарията и запекът също са често срещани състояния, които не само дразнят организма, но могат да доведат и до различни други проблеми. Всички се обръщаме към медикаментите, които могат да ни помогнат с едно или друго подобно състояние, но знаехте ли, че има растение, което успешно може да ви помогне в борбата с всички тези заболявания?

Това растение е естествен отговор на всички тези неприятни проблеми свързани с храносмилателната система, което може не само да помогне, но и да подобри храносмилането и здравето ви.

Необходими продукти:

  • 250 мл. пречистена вода
  • 1 стрък мента (сушена или прясна)

Начин на приготвяне:

Изсипете водата в тенджера и я оставете на котлона да кипне. Поставете в нея ментата и захлупете с капак, след което отстранете от котлона. Оставете да изстине за 15 мин. и прецедете. Приемайте от чая по 2 чаши дневно около 30 минути след хранене – това ще премахне болките в стомаха и запека. Ако продължите лечението, напитката може да ви помогне и при гастрит. Споделете с приятели