През годините се наложи да сменя няколко работни места, не искам да изпадам в подробности но попаднах на некоректни работодатели които говореха едно, но реално не го правеха. Липсват ми години от стажа и сега когато наближава времето в което да се пенсионирам, трябва да продължа да работя. Но вече не се доворявам, следя си стажа онлайн директно в НОИ!

Хора не им се доверявайте, следете си трудовия стаж защото после ще е късно! Споделете тази статия с приятелите и роднините Ви, нека всичко знаят как могат напълно безплатно да си следят трудовия стаж. За проверката е нужно да се направи справка към сайта на националният осигурителен институт. Това от което имате нужда е ПИК и ЕГН и достъп до интернет. Последните две са лесна работа за повече Българи, но не всички знаят какво е това ПИК и от къде се взима.

ПИК се нарича 12-цифрен персонален идентификационен код които се издава от Националната агенция за приходите (НАП). Трябва да имате този ПИК код за да можете по – всяко време, стига да имате интернет да си проверите трудовия стаж. Ще Ви бъде полезен и за други услуги в сайта.

При наличието на ПИК и ЕНГ – посетете страницата: http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn/43-reportsosdbyegn

Когато влезете в сайта на nssi.bg ще имате няколко опции, прочетете внимателно и изберете тази която отговаря за Вас. Много е лесно, стига да имате ПИК и ЕНГ, отново споделяме, че 12-цифрен персонален идентификационен код се издава от НАП – Националната агенция за приходите. Споделете с приятели