През годините имах различни работни места и къде бях осигурена, къде не е дълга история. Но от както разбрах, че мога да си проверявам трудовия стаж от вкъщи съм много доволна. Това го споделя наша приятелка. Сега ние от Веселяк.com ще се опитаме да Ви бъдем полезни и да сподели малко повече как и къде да проверите трудовия си стаж. За проверката е нужно да се направи справка към сайта на националният осигурителен институт. Това от което имате нужда е ПИК и ЕГН и достъп до интернет. Последните две са лесна работа за повече Българи, но не всички знаят какво е това ПИК и от къде се взима.

ПИК се нарича 12-цифрен персонален идентификационен код които се издава от Националната агенция за приходите (НАП). Трябва да имате този ПИК код за да можете по – всяко време, стига да имате интернет да си проверите трудовия стаж. Ще Ви бъде полезен и за други услуги в сайта.

При наличието на ПИК и ЕНГ – посетете страницата: http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn/43-reportsosdbyegn

Когато влезете в сайта на nssi.bg ще имате няколко опции, прочетете внимателно и изберете тази която отговаря за Вас. Много е лесно, стига да имате ПИК и ЕНГ, отново споделяме, че 12-цифрен персонален идентификационен код се издава от НАП – Националната агенция за приходите. Споделете с приятели