Станете свидетели на едно брилянтно изпълнение в чест на един велик композитор! Джеймс Ласт може и вече да не е сред нас, но със сигурност няма да бъде забравен. Неговият талант и успехи са увенчали тази безсмъртна душа, която живее през поколенията. На сцената, специален поклон пред паметта му правят двама велики музиканти – Андре Рийо и Хорхе Замфир.

Хорхе Замфир е световно известен румънски музикант, майстор на пан флейтата. Роденият през 1941г. изпълнител е известен с това, че създава разширена версия на традиционния румънски музикален инструмент – пан флейтата, до 30 тръби.

Едно от най-известните му произведения е композицията „Самотният овчар“, което звучи в саундтрака на филма на Куентин Тарантино – Убий Бил.

Нидерландецът Андре Рийо е роден през 1949г. в музикално семейство. Може би това и причината още от малък да прояви огромен интерес към оркестровата музика. Известният като възродител на валсовата музика диригент и цигулар успява през годините си на творчество да издигне класическата музика до висините на най-големите поп и рок групи.

Нищо чудно, че това изпълнение ще ви накара да настръхнете от емоцията, която носи. Какво друго може да се очаква от съвместното изпълнение на двама ненадминати таланти?!