Прочетете полезна информация за Преподобна Стойна и Лечебния й Чинарът. На 9 септември се навършват 140 години от рождението на Преподобна Стойна. Тази статия ни напомня за нейната изключителна роля и влияние в животите на хората, които се обръщат към нея в търсене на спасение и исцеление.

Живейки в ежедневните си борби и занимания, често забравяме за богатствата на природата и духовните ресурси, които се намират в нашия роден край. Преподобна Стойна, обаче, се описва като важен символ на вярата и надеждата за много хора.

Сравнява се с Ванга, която също беше призната и обичана от много хора. Въпреки че Преподобна Стойна още не е официално канонизирана, хората се обръщат към нея и я почитат като светица, която им помага и отговаря на техните молитви и нужди.

Това място на което е този стар чинар, който е на над 1300г е изпълнено със силна енергия която лекува и сбъдва желания. Намира се в сбъдва желания село Златолист, Това е малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина, на 32 км от град Сандански. Не знаем дали знаете но там е църквата наречена „Свети Георги“ която е построена през вече далечната 1857г и изрисувана през 1876г година от зограф Теофил Минов. В храма е живяла и Пророчица Преподобна Стойна ( Стойна Димитрова ). Преподобна Стойна е била необикновено силен медиум, ясновидка и лечителка, която е помагала на много хора с различни проблеми, но никога не се е изтъквала като някаква необикновена личност. От това което знае, тя е споделяла, че само предава думите на свети Георги.

Ето в този видеоклип, може да видите на живо точно как изглежда това специално енергийно място и самият чинар. Благодарим на кадрите от Youtube! Самият Чинар е Източен чинар на 1300 години растящ в двора на храм „Свети Георги“.