Помните ли как почти всички Българи с малки изключения ходена редовно на почивка на море за 2 седмици. Помните ли колко ествествено беше всичко, колко натурално и спокойно беше! Нямаше ги големите хотели, нямаше я бетонената сивота която виждаме днес. Вярно, че когато човек е млад по – един различен начин преживява нещата, но в голяма част от Българския народ стоят едни хубави спомени от социализъма. Вие имате ли добри спомени от това време? Ходихте ли редовно на почивка? За колко време ходихте на почивка?

„Пиехме вода от една и съща бутилка и всички си бяхме добре. А помните ли колко беше забавно да помагаме на нашите майки и баби да изперат килимите на улицата с ледено студена вода само и само за да можем да се намокрим до ушите в слънчевите летни дни.

Ядяхме бял хляб с масло или мас, пиехме газирани напитки и винаги намирахме начин да се сдобием със сладолед, но не сме били с наднормено тегло, защото постоянно играехме навън.

Не ни даваха хапчета за хипер активност в училище, нямаше психолози и педагози, които да ни наблюдават и да оценяват нашето развитие, а всички завършвахме училище успешно. Имахме истински приятели, а не такива, които добавяхме в социалните мрежи и после никога не виждахме.“ Така си беше нали? Споделете с приятели и нека и младите знаят какво е било.