За съжаление времето, в което пилетата се разхождаха из двора и се хранеха с трева и чист фураж отмината отдавна. Сега пилешкото месото, което се продава в търговската мрежа е пълно с какви ли не хормони, които после се отразяват на нашето здраве.

Днес сме ви приготвили 3 метода, чрез които можете да изчистите пилешкото от хормоните преди да го сготвите и сервирате на семейството си.

  • Метод 1

Най лесният начин да се отървете от хормоните е като сварите пилето. Всички хормони ще излязат от него и ще се отцедят в бульона, така че него изхвърлете.

  • Метод 2

Отстранете бъбреците и черния дроб на пилето. Там се натрупват повечето от токсините. Премахнете и кожата и може да започнете да готвите останалата част от пилето.

  • Метод 3

Прави се разтвор от 1л. прясна чиста вода, сок от половин лимон и 2 с.л. сол. Накиснете пилето за 2 часа, след което изхвърлете водата. Направете нов разтвор и накиснете за още 2 часа. След това може да сготвите пилето.

Месото може да бъде накиснато и в минерална вода, но няма как да сме сигурни, че тази която купуваме от магазините наистина ще ни свърши работа, освен ако не отидем да си налеем директно от извора. Дано сме ви били полезни! Споделете с приятели