Направете за себе си или за подарък, топлите и модерни отново плетени чорапи. През зимата те са изключително приятни за носене и много топлят. Вече може да ги изплетете на две игли. Сега ще Ви споделим технологията.

От какво имате нужда за да започнете?
2 игли за плетене
Шивашки метър
Прежда по – избор

В началото трябва да вземете размер на стъпалото, после дебелината на глезена. Трябва да си определите и колко да е височината от петата до глезена.

Плетенето започва от задната горна част на чорапа, на двете игли наберете по 22 бримки и изплетете 4 сантиметра, редуващи се налице и на обратно бримки. За да сте готови със задната част изплетете още 4 сантиметра налице.

Петата се прави по следния начин. На всеки ред, намалявайте с втората, третата и двете предпоследни бримки, това трябва да го правите докато останат дванайсет бримки на ред. После започнете да разширявате плетката, реда се започва като изплитате първата лицева бримка с последната на предишния. Целта е да получите 22 бримки, повтаряте дотогава. Това трябва да оформи дъното на петата.

Долната част се плете по същия начин, зависи от размера но примерно е около 7 сантиметра. До тук трябва да сте готови с долната и задната част. Сега идва ред да оформите чорапа, това се случва по същия начин както с петата. На всеки ред, намалявайте с втората, третата и двете предпоследни бримки, това трябва да го правите докато останат дванайсет бримки на ред.

Изплетете върха на чорапа 7 сантиметра, свържете всеки лицев ред с първата и последната бримка. По – този начин ще свържете стъпалото с горната част и ще видите чорапа да прилича на себе си. Остана само да изплетете четири сантиметра от предната част, и да я свържете по същия начин със задната част. Същото нещо се повтаря и със стъпалото и горната част. Остана само да добавите / изплетете четири сантиметра ластик и сте готови!