Гъбарство за начинаещи: Опознайте диворастящите печурки в България. Това е една статия в която ще се Veselqk.com иска да сподели малко информация за диворастящите печурки в България, като в края ще видите и един видеоклип от България за бране на диворастящите печурки. В България има много видове диворастящи гъби, сред които са и печурките. Те са хранителен и кулинарен деликатес, който може да се намери в горите и поляните на страната ни.

Въпреки, че диворастящите печурки са вкусни и популярни, те могат да бъдат опасни за консумация, ако не се разпознаят правилно. Затова е много важно да знаете как да ги откривате и разпознавате, преди да ги консумирате. Най-често срещаните видове ядливи диворастящи печурки в България са ливадната печурка и полската печурка.

Те растат на пасища, торища, ливади и други открити места, където пасат животни. Плододава поединично или на групи, когато почвата е мокра и когато има достатъчно влага. Техните ламели са отначало розови, после розово-кафяви, кафяви и накрая черно-кафяви. Ламелите са розови преди разкъсването на частичното покривало. Те са гъсти и несраснали с пънчето.

Когато търсите диворастящи печурки, винаги бъдете внимателни и не яжте гъбите, които не сте сигурни, че са безопасни. При бране на гъби е добре да се консултирате с гъбар или да закупите гъби от надежден източник. Тези гъби имат опасни и силно отровни двойници. Това са друг вид гъби, който са близки до тях и заради това трябва да бъдете много внимателни.
Тук е и момента да споделим, че печурките се култивират успешно и могат да бъдат намери в почти всеки супермаркет.

Ако сте наясно с видовете диворастящи печурки, които можете да намерите в България, можете да ги използвате в кулинарните си рецепти за да приготвите вкусни ястия. Печурките са чудесен добавка към месни ястия, паста, салати и пици. В края на краищата, диворастящите печурки в България са вкусни и здравословни.

Бране на диворастящите печурки в България: