Когато времето настъпи се приготвяме да засаждаме своите градини и ако за ниско-растящите култури това означава да се подготви почвата, то за високите трябва да се приготвят подходящи подпори.

Приготвил съм няколко полезни съвети за нов вид на градината,  за това как да организирате подпорите в градината си по най-добрия начин. Подкрепете с палец нагоре, ако ви харесва

* Канап / сезал – това в най-простото средство, което може да използвате за създаване на подпора, която обикновено се слага в близост до къщата или навеса. По тази проста плетка ще растат и ще се катерят вашите растения.

* Лозови пръчки – те са меки и благодарение на това можете лесно да ги увиете и да наплетете подходяща и интересна подпора. Те са не само функционални, но и предпоставят създаването на красиви декорации за вашата градина.

* Пластмасови и метални дъги – те са полезни не само за завиване на разсада с найлон, но могат и да бъдат използвани като опори стига да са достатъчно издръжливи, да запазят формата си и да не замръзват.

* Дървени колони – те са много красиви и необичайни, но не са подходящи за всички растения, затова помислете добре преди да се спрете на тях.

* Решетка с масивна дървена рамка – този вид опора се използва най-вече за култури като краставици, рози, грах, фасул, къпини и други катерещи се растения.

* Други – опори могат да бъдат създадени от почти всякакви скрап метали и други материали, които не мислите, че можете да използвате – стари колела, стълби, рамки, клони, парчета от мрежа. Те са интересен и евтин вариант за създаване на опори за вашата градина.

Споделете тези идеи с вашите близки и приятели!
Видео: