Диабетът е една от най-коварните болести, а причините за появяването й могат да бъдат най различни – генетическо предразположение, живот в постоянен стрес и нездравословен начин на хранене съчетан с липса на необходимото физическо натоварване, силно стресиращ фактор и др.

Тази болест е изключително опасна, а много от нас са склонни да не обръщат внимание на обичайните симптоми за появата й, които никак не са малко – умора, засилено уриниране, кожни инфекции като циреи или „гнойни пъпки“, силна жажда, затруднено и забавено зарастване на рани, повишен апетит, замъглено виждане, инфекции на пикочните пътища и др.

Ако решите да се тествате и нивото на захарта ви е над 7 mmоl/l веднага трябва да вземете мерки! Разбира се лекарите ще ви предложат редица хапчета, които целят да намалят захарта ви. Преди обаче да напълните организма си с химия, изпробвайте този простичък лек.

След обяд сварете твърдо едно яйце, обелете го внимателно и направете няколко дупки в белтъка с вилица. Поставете яйцето в купа с оцет и го оставете да престои през нощта на студено. На сутринта изпийте една чаша топла (хладка) вода с лимон и изяжте яйцето. Ден след ден този режим ще държи нивото на захарта ви на безопасно ниво.

Незабравяйте, че за да подейства лека, трябва да се прилага редовно. Знаем, че не звучи никак вкусно, но е изключително полезно!