Тези леснодостъпни продукти могат да заменят изцяло химията, която използваме в градината и ще предпазят вашата реколта от болести.

Чесън за картофите против мана – 1кг. смлян чесън се добавя към 10л. вода. В този разтвор поставете това, което искате да засадите и оставете на престои за 1 нощ. Така ще дезинфектирате семето и ще стимулирате растежа на картофите.

Чесън за доматите против фитофтора – към кофа с вода добавете 50гр. смлян чесън, след това напръскайте листата на растенията.

Сол за подхранване на доматите – разредете 100гр. сол в 1л. вода и напръскайте листата на доматите. След време те ще пожълтеят и изсъхнат като така цялата сила на растението ще се фокусира върху растежа на плода.

Сол за цвеклото против фитофтора – на 1 кофа вода добавете 50гр. сол. Полейте цвеклото (ако е изкарало поне 8 листа) на 10см. от корена с този разтвор, така ще го подхраните и предпазите от болести.

Захар за зелето против зелева пеперуда – направете гъст захарен сироп, изсипете го в чинийки и поставете щика суха мая във всяка. Поставете ги по периметъра на леглата, където се намира зелевата пеперуда. Миризмата от ферментацията, която ще започне ще привлече зелевата пеперуда, която ще залепне в разтвора и ще остане там.

Дано сме ви били полезни! Споделете тези трикове с вашите близки и приятели!