Малко хора знаят, че има женски дини и точно те са най-сладки и сочни: Ето как ги изберете. Ние от Veselqk.com решихме, че сега в разгара на сезона е много подходящо да споделим тази полезна информация с Вас, нашите посетители. Ще се радваме, ако харесате и споделите тази статия, за да достигне до повече хора!

1. Погледнете цвета на кората. Веднага може да познаете зрялата и вкусна диня, защото тя има зелена, плътна кора с ясни ивици и лъскав блясък. Смята се, че колкото по-голямо е разстоянието между ивиците, толкова по-вкусен е плодът.
2. Опашката на динята показва следното: При зрелите плодове е твърда и суха, а при неузрели плодове е зеленикава и здрава. Логично е да изберете твърда и суха, така отново потвърждавате, че динята е узряла добре.
4. Почукайте я и се ослушайте. Ако чуете звънтящ, кънтящ звук, динята е сочна. Ако е глух – незряла, суха отвътре или презряла.
3. Размера не винаги е фактор, но определено по – големите дини в повече пъти са по – сладки!
* Недейте да купувате диня която има следните белези: вдлъбнатини, пукнатини, порязвания, кафяви петна и още повече изгнили места по динята.
* Споделете тази информация, ако я намирате за полезна!