Младо дете влиза в аптеката и плачейки пита фармацевтката „Леличко дайте да ви измия пода, баба ми е много болна и й трябва лекарство“.

Жената се възмутила и се опитала да изгони бедното момче наричайки го просяк и без да знае неговата история. Млада жена й се скарала и попитала момчето какво се случва, а то й обяснило, че баба му, която го отгледала от малък, тъй като родителите му ги нямало, била много болна.

Той казал на жената, че без лекарство тя ще умре, а него ще пратят в сиропиталище. Тази жестока истина му била поднесена от негов „приятел“, който му казал, че майка му му била казала, че така ще се случи и момчето се изплашило, че наистина ще остане без дом, затова и тръгнал да търси лекарство, за да помогне на баба си.

Жената го успокоила и купила всички необходими лекарства за бабата на малкия Влади. Тя не само се уверила, че те са добре, но и често ги посещавала. След като бабата починала, жената осиновила малкия Влади, а днес той е на 25 години и учи за лекар като и до ден днешен се отнася с много уважение към възрастните хора.

Какъв невероятен обрат на съдбата! Споделете историята