Британското издание „Дейли Мейл“ разкри след кратко интервю с бащата на Михаел, че седемкратния световен шампион във Формула 1 вече не е на легло и животоспасяващи системи. Ако си спомняте, при инцидент през декември 2013г., той падна със ски и дълго време беше под изкуствена кома.

Според последна информация, той вече е на крака и живее в къщата си край Женева. Президентът на ФИА – Жан Тод, който беше и шеф на Шумахер във Ферари, наскоро разкри че двамата гледали Гран при на Бразилия.

В писмо до близък приятел на семейството – музикантът Саша Хершенбах, съпругата на Шумахер казва „Той е боец, бъди сигурен в това. Не се отказва и никога няма да се предаде”. Хершенбах, който написа песен за Михаел озаглавена „Роден, за да се бори“, изпратил диск с песента и лично посвещение до Корина в месеците след инцидента. Не очаквал, че в този тежък момент ще получи отговор, но тя му писала и благодарила лично за огромната подкрепата за нея и семейството, разказва той.

Според „Дейли Мейл“, за Михаел Шумахер се грижи постоянно нает екип от 15 лекари и рехабилитатори. Грижите им възлизат на около 140,000 евро седмично, но явно лечението наистина си заслужава, след като той отново е на крака. Ние желаем на Шумахер и семейството му само радостни мигове занапред!