С това народно средство завинаги ще се избавите от тревата и плевелите в градината си. Забравете за хербицидите и изпробвайте този лесен метод за справяне с бурените.

Необходими продукти:

  • Сол
  • Оцетна киселина (70%)
  • Вода
  • Течен сапун или препарат на миене на съдове

Начин на приготвяне:

Смесете оцетната киселина с чиста вода – за всяка част киселина се слагат 3,5л. вода (например: 1л. оцетна киселина се разрежда с 3,5л. вода за получаването на 4,5л. разтвор). Към полученият 20%-тов разтвор добавете 2/3 чаша морска сол и изчакайте докато солта се разтопи напълно в разтвора, след което добавете 1ч.л. течен сапун или препарат за миене.

Начин на употреба:

Напръскайте растенията с разтвора, използвайки спрей бутилка, когато е горещо и слънчево. Резултат ще забележите след 5-6 часа, а на следващия ден плевелите ще са умрели. Ако нямате оцетна киселина може да използвате бял оцет (9%), но ще трябва да напръскате плевелите няколко пъти за 7-8 дни.

ВНИМАНИЕ!

Този разтвор е изключително силен и убива всички растения. Използвайте го само върху плевели и само на места, където няма никакви други култури и следващите няколко години няма да засаждате нищо – градински пътеки, между тротоарни плочки и т.н.

Винаги използвайте гумени ръкавици, докато приготвяте разтвора, за да предпазите кожата си. Може да сложите и очила, шапка, шал, за да предпазите всички открити части на тялото. Споделете тази статия с вашите приятели!

Споделете с приятели: