Родената в Босна и Херцеговина през 1960г. Лепа Брена е една от най-известните певици на миналия век.

Истинското име на изпълнителката е Фахрета Яхич. След гимназията тя заминава за Белград, където решава да пее, за да се издържа и така започва да работи с оркестъра на Саша Попович „Лира Банд“.  Като официален старт на кариерата й се счита 1980г., когато записва песента „Čačak, Čačak“ под ръководството на композитора Милутин Попович Захар.

Истинската й слава обаче идва малко по-късно. Певицата се явява на снимките на емисията „Hit parad” на телевизия Белград облечена провокативно (бермуди и къса блузка) и не е допусната за участие.  През февруари 1982г. сръбският водещ Милован Илич Минимакс решава да излъчи песента „Čačak, Čačak“ в своето предаване в същата телевизия с идеята да позабавлява зрителите за сметка на младата изпълнителка.

Ефектът обаче е точно обратен – публиката толкова я харесва, че дебютният й албум се продава в почти милионен тираж. От този момент започва нейният главоломен успех и излиза прякорът й Лепа Лепа, с който я познаваме и до днес. А сега нека се насладим на песента „Ti si moj greh“!