Лекувайте синузита за 20 секунди: Домашна отвара, която действа магически! Синузитът може да бъде много болезнен и да ви донесе много дискомфорт. Много хора се обръщат към лекарите си за лечение, но има доказани домашни рецепти, които могат да помогнат да се облекчат симптомите и да се ускори процесът на излекуване. Една от тези рецепти е домашната отвара от ябълков оцет, мед и сол. Екипа на Veselqk.com ще Ви сподели тази домашна отвара, която действа магически и е лесна за приготвяне.

Необходими съставки:
1/2 чаша (120 мл) вода
1/4 чаша (60 мл) ябълков оцет
1 чаена лъжичка (5 мл) мед
сол

Начин на приготвяне:
Смесете водата и оцета в малка кастрюла и загрейте на умерен огън до температура, която може да се понася от носа (не трябва да бъде горещо). Добавете меда и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Вземете малко сол на върха на пръста си и я добавете към сместа. Разбъркайте отново.
Начин на употреба:
Наклонете главата над мивката и използвайте пипет, за да пуснете по 2-3 капки от сместа във всяка ноздра.
Вдишайте леко през носа, за да разпределите течността в синусите.
Издухайте носа си, за да отстраните излишната течност и повторете процедурата отново.

Тази рецепта работи, защото ябълковият оцет има антибактериални свойства, които могат да помогнат при инфекция на синусите. Медът има антибактериални свойства и може да облекчи възпалението в синусите, докато солта може да помогне при отстраняването на излишната течност. Споделете я с приятели!