Британската журналистка Алисън Яроу предизвика обществото, като заяви, че продължава да кърми своя 4-годишен син и няма да спре, независимо от мнението на другите.

Тя споделя, че позволява на сина си да суче поне веднъж на ден и този процес помага на тях да се свържат и общуват. Яроу обяснява, че това създава интимност и укрепва тяхната връзка. Тя приема кърменето като начин да бъдат по-близо, добавяйки, че това укрепва физическата им връзка и ги обогатява като семейство. Споделете с veselqk.com какво е мнението ви.

Яроу счита, че кърменето има много предимства и не го възприема като голям ангажимент, тъй като изисква само няколко минути на ден. В случаи, когато не е настроена за това, тя отказва на сина си и смята, че по този начин му помага да си създаде представа за лично пространство.

Яроу подчертава, че обществото често осъжда жените, които не следват стандартите, и изразява загриженост, че все още няма достатъчно качествени изследвания относно ползите от продължителното кърмене. Освен това, според нея някои жени се сблъскват с трудности, особено ако започнат да кърмят след раждането, поради липсата на финансова подкрепа от страна на държавата. Споделете с приятели!