Преди 5 години най-големият син на Къци Вапцаров – Асен заминава за Щатите. Той печели стипендия за писане на музика от колежа Бъркли.

От начало той учил китара, но по-късно специализирал в писането на киномузика. След завършването си се мести в Лос Анджелис, където успява да спечели двумесечен стаж при най-търсения композитор в Холивуд – Ханс Цимер. За да спечелиш този стаж е необходимо да се бориш с още 100 кандидати. След интервю само 20 получават възможността да стажуват при Цимер.

Цимер е смятан за един от най-добрите композитори на филмова музика, а негови творби можете да чуете във филмите „Гладиатор“, „Интерстелар“, „Генезис“ и др.

Стажът му вече е приключил, а Асен упорито работи върху проектите си като всекидневно пише музика за филми, видеоигри и реклами. Мечтата му е някой ден да композира за голямото кино. До момента има написана музика за 2 игри и 5 късометражни филма. В Лос Анджелис, той работи и допълнително като свири в клубове заедно с други музиканти. Е ние му желаем много късмет и само успехи и дано скоро сбъдне мечтата си!