Кръвта минава през цялото ни тяло и захранва нашите органи, за да може те да функционират правилно. Вижте как да се храните според кръвната си група, за да може да подобрите здравето си, да се отървете от излишни килограми и да подобрите качеството си на живот.

  • Кръвна група 0

Хората от тази кръвна група са универсални дарители и притежават силна храносмилателна и имунна система. Те имат възможността да си хапват всякакви меса, като трябва обаче да избягват свинското, гъшето и бекона. Рибата е много полезна за тях. Мляко и яйца трябва да се консумират умерено, като може да се наблегне на бобовите култури без леща и соя. Полезни зеленчуци за тях са лук, броколи, чесън, а от плодовете сини сливи и смокини.

  • Кръвна група А

Избягвайте месото и производните му, допустимо е пилешкото в малки количества. Препоръчват се речни риби и умерена консумация на млечни продукти. Хубаво е да ядете повече листни зеленчуци, моркови, краставици, тиква и др. От плодовете – полезни са сливи, череши, лимони, кайсии, да се избягват цитрусовите плодове и бананите.

  • Кръвна група В

Избягвайте свинското и пилешкото, може да хапвате всякакви риби, телешко, агнешко. Можете свободно да консумирате млечни продукти и яйца. Полезни са бобовите култури с изключение на лещата, пшеницата, нахута. Добре е да се консумират големи количества зеленчуци и плодове, с изключение на домати и царевица.

  • Кръвна група АВ

Препоръчват се агнешкото, заешкото и пуешкото. От рибите – бяла риба, пъстърва, шаран. Може да се консумират спокойно млечни продукти. Избягвайте растителните масла, консумирайте зехтин. Яжте повече зърнени храни и лисни зеленчуци, като избягвате домати, маслини и портокали.