Имате ли представа точно колко трудов стаж имате? Сега можете да го разберете напълно безплатно и от конфорта на своят дом. Няма нужда да ходите до институции или да давате излишни пари за такси и т.н Всичко вече става онлайн и сега ще Ви споделим точно как да проверите своя трудов стаж. Това от което имате нужда е ПИК и ЕГН и достъп до интернет. Последните две са лесна работа за повече Българи, но не всички знаят какво е това ПИК и от къде се взима.

ПИК се нарича 12-цифрен персонален идентификационен код които се издава от Националната агенция за приходите (НАП). Трябва да имате този ПИК код за да можете по – всяко време, стига да имате интернет да си проверите трудовия стаж. Ще Ви бъде полезен и за други услуги в сайта.

При наличието на ПИК и ЕНГ – посетете страницата: http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn/43-reportsosdbyegn

Когато влезете в сайта на nssi.bg ще имате няколко опции, прочетете внимателно и изберете тази която отговаря за Вас. Много е лесно, стига да имате ПИК и ЕНГ, отново споделяме, че 12-цифрен персонален идентификационен код се издава от НАП – Националната агенция за приходите. Споделете статията с приятели, ако я намирате за полезна.