Кое кога да ядем, за да не ни се лепи на фигурата – ябълки сутрин, ядки по обяд, а ето кога се хапва шоколад. Диетолозите препоръчват да консумирате определени храни в определени части от деня, за да имате най-голяма полза за тялото и диетата си. Екипът на veselqk.com разбра кои са тези храни и кога е добре да ги хапвате:

Ябълките могат да помогнат при контролирането на кръвния захар и холестерол, но за максималната им полза, трябва да ги консумирате сутрин.

Около обяд е подходящо време да ядете банани, тъй като те укрепват имунитета и подпомагат кожата. Вечер е добре да избягвате бананите, тъй като стимулират слюноотделянето и могат да затруднят храносмилането.

Картофите са подходящи за консумация през целия ден, тъй като съдържат много минерали и могат да помогнат при намаляване на холестерола. Въпреки това, за да избегнете ненужно натрупване на калории, е добре да се избягват вечер.

Смокини и кайсии са добри за закуска, тъй като подпомагат имунитета и храносмилането, но вечер може да доведат до подуване на корема.

Шоколадът съдържа полезни антиоксиданти, които могат да предпазят от стареене и сърдечни заболявания. Консумиран умерено като част от закуската е подходящ.

Оризът е най-подходящ за обедното меню, тъй като може да се залепи към бедрата ви, ако се консумира вечерта.

Доматите са препоръчителни за закуска, като подобряват храносмилането. Вечерта обаче може да причинят подуване на корема.

Портокалите са подходящи за консумация през целия ден и дори се препоръчват.

Ядките са най-полезни при обяд, като помагат за понижаване на кръвното налягане. Вечерта не се препоръчват поради високото си съдържание на калории.

Чаша топло мляко с мед може да помогне за добър сън и успокоение, затова е подходящо за вечерна консумация.

Сиренето и кашкавалът се препоръчват за закуска в по-малки количества, тъй като стимулират отслабването. Вечерта не се препоръчват, защото са трудни за усвояване и могат да предизвикат мазнини и стомашни проблеми. Споделете тази надяваме се полезна статия с Вашите приятели и роднини.