Ще Ви споделим възможните причини за изтръпването на ръцете. Започваме с това, че всеки от нас му се е случвало да му изтръпне крайник, това е съвсем нормално, случва се когато спим или сме заели за дълго време някаква неудобната позиция. Това се дължи на нарушаване на кръвообращението в крайниците поради компресия на нашите нервните окончания и кръвоносните съдове.

Но какво се случва, ако забележим по – често изтръпване? Това може да се дължи на нещо по – сериозно от неудобната позиция. Сега ще Ви споделим няколко причини, но молим Ви да не се диагнозирате сами, посетете лекар специалист в тази област.

Множествена склероза е един от причинителите на изтръпването на ръцете, също е възможно да бъде шийна остеохондроза, синдром на карпалния канал. Има и други заболявания които е възможно да причинят нарушаването на кръвообращението в крайниците, пример за това е захарният диабет и анемията. Пазете себе си и Вашите близки и приятели като още в началото на дадения проблем посетите специалист. Споделете тази важна статия с приятели. Благодарим Ви за помощта