Днес ще ви разкажем историята на една руска блогърка омъжена за турчин. Светлана живее в Истанбул със семейството си като преди това е живяла в Санкт Петербург, където се среща с бъдещия си съпруг. Тя разказва за живота си в Турция и как всички са се опитвали да я наплашат за това какъв ще бъде живота й ако се омъжи за турчин и как ако имат деца повече няма да ги види ако се разведат. Сега тя и съпругът й имат 2 деца и са безкрайно щастливи.

Светлана разказва как е работила години на ред, а сега не се налага да работи, тъй като съпругът й работи и осигурява всичко необходимо, оставяйки я свободна да се съсредоточи върху семейството си. Готви предимно агнешко, тъй като мъжът й не обича свинско. Всички десерти са покрити със захарни сиропи, а основните ястия се приготвят с доматено пюре и много олио.

Можеш спокойно да върнеш подаръците си от Коледа и да ги замениш с други, а когато отидеш в дома на някой или дори вкъщи трябва да свалиш обувките си задължително. Светлана казва, че образованието е изключително скъпо в Турция, а медицината много развита. Лекарите са добри, а апаратурата много модерна. За разлика от образованието, здравеопазването е по-достъпно от много други страни и на по-високо ниво.

Казва, че трябва да бъдете внимателни, когато пазарувате там, тъй като турците са лукави – винаги дават високи отстъпки, но винаги трябва да проверявате какво са ви дали всъщност и да проверите торбичката си. Рускинята казва, че са сърдечни хора, които винаги те поздравяват с целувка по бузата, дори и ако току що сте се запознали. Не си делят сметката в заведенията, а се карат кой да я плати, като всеки се опитва да я вземе. Не обичат да бързат и често закъсняват.
Какво мислите вие за Турция?