Прочетете тази Истинска история! Мрежата прегря след думите й – Вие какво мислите? Днес екипът на veselqk.com ви е приготвил една истинска история, която можем да опишем по-скоро като страшна приказка.

Чужденец, който никога не беше стъпвал на българска почва, се оказа част от тази впечатляваща история. Авторът, обичащ страната си, реши да представи България чрез седемте смъртни гряха пред слушателите си от различни държави като Полша, Швеция, Лихтенщайн, Швейцария, Франция, Италия и Мексико.

Първият грях, който представи, беше алчността. Показа им снимки на прекрасни български плажове с златист пясък и недокоснати дюни. Но след това картината се промени и се появиха снимки на разрушени дюни, хотели, изградени до самия бряг, и измъчено море.

Следващият грях беше гневът. Той им показа селата с чисти дворове, училища, пълни с деца и пасища с животни. Но снимките се смениха с изоставени къщи, буренясали ниви и старци, останали сами в своите къщи. Той им разказа, че гневът срещу разрухата и беззаконието е изгонил хората от България.

Последният грях, който показа, беше леността, чревоугодието и надменността. Той им посочи, че тези грехове са изпъдили хората от страната.

Авторът показа на слушателите драматичния пейзаж на съвременната България. Той им разказа за дядо Добри, който възрастен продължава да работи всеки ден, и за лицата на безразличните и бездушни депутати в парламента. Им показа истинските герои на България като Ботев, Левски и Раковски, чийто портрети висят зад лицата на бездушните политици. Накрая, разказа за тъмната страна на обществото – търговията с хора, майки, продаващи своите деца, и млади момичета, заплетени в бели роби. Когато видеото приключи, в стаята се настани мъртва тишина. Единственият въпрос беше от италианеца, който не можеше да разбере защо авторът ги е изложил на тази сурова реалност, а той само цитира Екзюпери: „Хората имат различни звезди. За тези, които пътуват, звездите са водачи. За други са само малки светлинки“.